”Vi vill skapa förutsättningar för ett bättre, hälsosammare och mer aktivt liv för de många människorna”

Vår mission påverkar allt vi gör på INO och har varit ledstjärnan för vår grundare Professor Erney Mattsson. Vilka vi är, jakten på effekt i forskningsarbetet, att våga göra annorlunda, i utvecklandet av produkter, till vem vi riktar oss till och vart du kan köpa våra produkter.

Allt handlar om att vi vill göra skillnad på riktigt. Vår ambition är inte att förändra världen (jo… kanske lite), men om du känner dig både fysiskt som mentalt stärkt efter att konsumerat våra produkter, då har vi lyckats.

Vi behöver inte mer syntetiskt koffein eller andra stimulanser. Vi behöver något annat, därför skapade vi INO. En produkt som hjälper dig att uppnå de mål du strävar efter. Om det så är att vinna ett olympiskt guld, slå ditt personbästa eller helt enkelt vill må bättre både fysiskt och mentalt i vardagen.

Fitness,Man,Running,On,Treadmill,With,A,Mask,Testing,His

Ett forskningsresultat

Våra produkter har en påvisad potent omvandling till kväveoxid (NO). NO är en fundamental komponent i kroppens naturliga fysiologi och dess potens är känd sedan många år. NO fick Nobelpriset i medicin 1998. Med ökad ålder minskar produktionen av NO. Detta ökar risken för många sjukdomar, såsom fetma, typ 2 diabetes, några former av cancer, hjärt-kärl sjukdomar och enstaka neurodegenerativa tillstånd. Genom att konsumera våra produkter så kompenserar man för detta bortfall. INO är en säker och naturlig källa till kväveoxid, vilket gör det till ett tryggare alternativ jämfört med många andra tillskott. Kväveoxid vidgar kroppens blodkärl och du får en ökad blodcirkulation.

En nyhet är att nitrat (NO3) som konsumeras via dryck eller föda kan öka mängden NO i kroppen med många olika effekter som följd.

INO ”boostar” kväveoxid i kroppen

Övergången från Nitrat (NO3) till det viktiga NO kan underlättas.  I jämförelse med rödbetsjuice, som är en annan NO-donator, så innehåller vår dryck 6 ggr mer NO3/volymsenhet. Detta kombineras med komponenter som underlättar övergången från NO3 till NO. Dessa senare komponenter finns inte i råpressad rödbetsjuice. INO ”boostar” kväveoxid i kroppen vilket vidgar blodkärlen och spelar en avgörande roll i att förbättra blodflödet och syreleveransen i kroppen.

Efter flera års forskning och utveckling ledd av INO´s grundare Professor Erney Mattsson, samt Vesa-Matti Tallgren, Fysiolog, står vi redo att förse världen med något nytt på marknaden. 

Vi är INO. Fueled by nordic thinking